Sport

Prima medalie pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia

Prima medalie pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia

Republica Moldova are prima medalie de la Jocurile Europene din Polonia. De ziua sa de naștere, canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit bronzul în proba de 500 de metri.

"Medaliat cu bronz, reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi!"

Serghei Tarnovschi a urcat pe a treia treaptă a podiumului de premiere și a fost recompensat cu medalia de bronz pentru prestația în concursul de 500 de metri. Sportivul, antrenat de Nicolae Juravschi, a fost cronometrat cu un minut, 46 de secunde și 460 de miimi. Canoistul din Republica Moldova s-a lăsat depășit de cehul Martin Fuksa și de românul Cătălin Chirilă.

Serghei Tarnovschi a avut ocazia să urce pe podium și în proba de 200 de metri, doar că reprezentantul Republicii Moldova a încheiat cursa de ieri pe a patra poziție. Mai puțin de o secundă l-a despărțit pe elevul lui Nicolae Juravschi de o nouă medalie de bronz.

A fost aproape de podium și Maria Olărașu, care a ocupat astăzi locul patru în concursul de 500 de metri. Sportiva din Republica Moldova a fost cronometrată cu două minute și opt secunde, insuficient pentru a le depăși pe canoistele din Ucraina, Spania și Ungaria.

Bronzul adjudecat astăzi de Serghei Tarnovschi este prima distincție pentru Republica Moldova la Jocurile Europene din Polonia.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter