Justiție

Aspecte privind cooperarea moldo-americană în domeniul vamal, subiect de dialog cu reprezentanții Ambasadei SUA în R. Moldova

post-img
Aspecte privind cooperarea moldo-americană în domeniul vamal, subiect de dialog cu reprezentanții Ambasadei SUA în R. Moldova

Subiectul cooperării vamale moldo-americane a fost discutat în cadrul unei întrevederi de lucru a conducerii Serviciului Vamal cu reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Părțile au trecut în revistă proiectele și activitățile de asistență susținute de instituțiile partenere americane și au discutat despre oportunitățile de extindere a ariilor de cooperare bilaterală și asistență pe diverse aspecte prioritare pentru securizarea frontierelor și facilitarea comerțului internațional.

Conducerea Serviciului Vamal a subliniat că relațiile de cooperare moldo-americane în domeniul vamal sunt în continuă ascensiune, remarcând suportul considerabil al Guvernului SUA în modernizarea autorității vamale conform standardelor internaționale.

În cadrul dialogului, conducerea Serviciului Vamal a menționat despre realizările și prioritățile instituției în procesul de implementare, în comun cu autoritățile vamale ale țărilor vecine, a instrumentelor vamale moderne pentru accelerarea fluxului de mărfuri și mijloace de transport, în corelare cu asigurarea securității la frontiere și în regiune, având în vedere riscurile și amenințările existente.

Reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău au apreciat rezultatele obținute de Serviciul Vamal ca urmare a valorificării asistenței acordate de partenerii americani și au reiterat disponibilitatea de a sprijini în continuare autoritatea vamală în consolidarea capacităților instituționale.

La rândul său, conducerea Serviciului Vamal a exprimat mulțumiri pentru suportul constant al Ambasadei în realizarea obiectivelor strategice ale instituției, reconfirmând deschiderea pentru intensificarea cooperării bilaterale și implementarea noilor proiecte și activități de asistență din partea SUA.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter