Social

Numărul cazurilor de gripă sunt într-o uşoară scăderea în R. Moldova

Cazuri de gripă
Sursa video: TVR MOLDOVA

Numărul cazurilor de gripă sunt într-o uşoară scăderea în Republica Moldova. Săptămâna trecută au fost confirmați 152 de bolnavi, cei mai mulți în Chişinău. Daniela Focşa a analizat datele prezentate de Agenţia Naţională de Sănătate Publică și are detalii.

Medicii au confirmat săptămâna trecută 152 de cazuri de gripă, cu 38 mai puţin faţă de săptămâna precedentă. Chişinăul e pe primul loc în clasament cu 104 cazuri. Urmează Taraclia cu 15 cazuri, Călăraşi cu 8 şi Bălţi cu 7. În raioanele Edineţ, Glodeni şi Străşeni s-au înregistrat câte un caz.

CAZURI DE GRIPĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Total cazuri -152

Chişinău -104

Taraclia -15

Călăraşi -8

Bălţi -7

sursa: http://ANSP.md

În urma investigaţiilor de laborator s-a depistat şi un caz de coinfecție. O combinație între virusul gripal și Covid. Pentru perioada monitorizată nu a fost raportat niciun deces dar, de la începutul sezonului rece, gripa a provocat moartea a patru persoane din Republica Moldova.

Datele Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică arată însă că virozele respiratoria sunt din nou în creştere. Săptămâna trecută s-au înregistrat peste 12 mii de cazuri, cu câteva sute mai multe faţă de a două săptămână a lunii ianurie. Specialiştii trag atenția populației că trebuie să respecte, în continuare, măsurile de profilaxie.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter