Actualitate

Deputatul Adrian Cheptonar: Dacă nu erau alegeri anticipate, am certitudinea că pe Aeroportul Chișinău aterizau avioane cu parașutiști ruși care ar fi atacat Odesa de pe teritoriul Republicii Moldova

post-img
Adrian Cheptonar

„Republica Moldova datorează pacea caracterului brav al armatei ucrainene. Dacă nu erau alegeri anticipate în Republica Moldova condusă de guvernarea ȘOR-PSRM, am certitudinea că pe Aeroportul Chișinău aterizau avioane cu parașutiști ruși, care ar fi atacat Odesa de pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus deputatul PAS Adrian Cheptonar la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

ZFR

Deputatul a mai precizat că, dacă Ucraina nu ar fi rezistat invaziei ruse până acum, armata lui Putin ar fi ajuns la hotarele Republicii Moldova.

„Ar fi ocupat teritoriul regiunii transnistrene. În primele zile ale invaziei în Ucraina, comandanții militari ai Rusiei au declarat acest lucru. Unicul scenariu pozitiv este al rezistenței armatei ucrainene, care ne asigură pacea”, a spus deputatul.

Adrian Cheptonar a mai precizat că este bine că în studioul TVR MOLDOVA sunt invitați și reprezentanți ai PSRM,  pentru ca oamenii să înțeleagă cine sunt acești oameni.

„Ei niciodată nu au îndrăznit să crâcnească, să spună despre stăpânul lor de la Kremlin că este agresor, că a atacat Ucraina și folosesc mesaje generaliste, care sunt aceleași cu cele furnizate de Rusia.

Amintim că în platoul emisiunii Punctul pe AZi a fost prezent și  deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, care, la intervenția moderatorului, a refuzat să condamne explicit invazia rusă din Ucraina.

ZFR

„Noi trebuie să avem relații bune și cu Estul și cu Vestul. Există unele forțe care stimulează războiul din Ucraina. Lucrurile nu sunt chiar așa de clare, acesta nu este pur și simplu un război, este un război economic în primul rând. Noi suntem pentru ca acest conflict să fie sistat cât mai urgent”, a spus Adrian Lebedinschi.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi din 22 noiembrie o puteți urmări în continuare.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter