Actualitate

Sprijinul pentru Republica Moldova, reafirmat într-o declarație comună semnată la București de premierul Marcel Ciolacu și premierul landului german Baden-Württemberg

post-img
Semnare declarație

Dintre landurile germane, Baden-Württemberg este principalul partener comercial al României, iar trendul ascendent al cooperării ne motivează pentru noi proiecte, a declarat premierul Marcel Ciolacu la finalul întrevederii cu prim-ministrul landului federal german, transmite Rador.

Dintre landurile germane, Baden-Württemberg este principalul partener comercial al României, iar trendul ascendent al cooperării ne motivează pentru noi proiecte, a declarat premierul Marcel Ciolacu la finalul întrevederii cu prim-ministrul landului federal german.

Cei doi oficiali au semnat şi o declaraţie comună în care, printre altele, îşi reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova pe drumul spre integrarea europeană.

Reporter: Petruţa Obrejan: ”Semnarea declaraţiei de cooperare între Executivul de la Bucureşti şi cel al landului federal german Baden-Württemberg, dar şi al altui document, ce vizează cooperarea în domeniul protecţiei civile între ministerele afacerilor interne din cele două state reprezintă un semnal extrem de important, care arată intenţia celor două părţi de a profunda şi dezvolta relaţiile bilaterale, a declarat astăzi, în cadrul ceremoniei de la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu. 

i asta, în condiţiile în care, dintre landurile germane, Baden-Württemberg este principalul partener comercial al României.

Se ştie că volumul schimburilor comerciale a atins anul trecut nivelul de 8,32 de miliarde de euro şi asta, ţinând cont că în urmă cu doar 11 ani, acest nivel era de 734 de milioane de euro, practic, de 12 ori mai mic.

Şeful executivului român i-a transmis premierului landului federal german Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, că se doreşte reluarea cât mai repede a reuniunilor comisiei mixte guvernamentale. Şi asta, pentru ca toate noile proiecte identificate în domenii de interes comun, precum economia, energia, protecţia mediului, cultura, afacerile interne, agricultura, educaţia şi, nu în cele din urmă, sănătatea, să poată fi puse în aplicare cât mai repede.”

author-img_1

Cristian Sava

Reporter