Actualitate

VIDEO. Artur Leșcu, expert în domeniul militar, explică ce distrugeri ar fi putut provoca cele 50 de kg de explozibil găsite în drona căzută lângă Etulia

post-img
Artur Leșcu

Cele 50 de kg de explozibil care erau în drona căzută lângă Etulia ar fi putut provoca distrugerea unei case, avarierea mai multor construcții, sau a unui bloc de locuit, dacă ar fi căzut peste o localitate, explică Artur Leșcu, expert în domeniul militar.

„Drona Shahed, lansată aseară de Rusia țintea sudul Ucrainei.

Asupra regiunii Odesa au fost lansate 21 de drone.  Partea ucraineană a anunțat că toate au fost doborâte.

Republica Moldova nu are sistem de apărare antiaeriană care ar fi putut să ne protejeze de asemenea incidente, nemaivorbind de atacuri.    

Trebuie de notat că deși teritoriul RM nu a fost vizat de atac, orice situație de acest gen ne arată cât de aproape suntem de grozăviile războiului din țară vecină.

Din păcate, trăim vremuri  în care noțiunea "atac cu drone" și Republica Moldova sunt utilizate în aceeași propoziție, o realitate în care ne-am pomenit fără dorința noastră”, a conchis Artur Leșcu.

Amintim că polițiștii au asigurat în condiții de maximă siguranță detonarea încărcăturii explozive depistate la Vulcănești.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter