Extern

Noaptea trecută Rusia a lovit cu rachete trei localităţi ale regiunii Doneţk aflate sub controlul Ucrainei. Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat că atacurile ruseşti au făcut noi victime în rândul civililor

Noaptea trecută Rusia a lovit cu rachete trei localităţi ale regiunii Doneţk aflate sub controlul Ucrainei. Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat că atacurile ruseşti au făcut noi victime în rândul civililor

Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat că atacurile ruseşti au făcut noi victime în rândul civililor, mai multe imobile fiind distruse. Salvatorii continuă să caute oameni sub dărâmăturile clădirilor şi caselor distruse.

Potrivit autorităţilor de la Kiev, la miezul nopţii trecute Rusia a lansat cancomitent şase rachete asupra infrastructurii civile din localităţile Pokrovsk, Novogrodovka și Mirnograd din regiunea Donețk. O rachetă a distrus un bloc de locuinţe cu trei etaje în Novogrodovka, un bărbat fiind ucis. Alte câteva persoane, inclusiv copii au fost transportaţi cu răni grave la spital.

"Cum eşti iepuraşule? Priveşte-mă! Eşti bine? Totul e bine iepuraşule, totul e bine. În curând ajungem la spital. Culcă-te! Totul e bine."

Salvatorii continuă să caute oameni sub dărâmături unde estimează că s-ar mai afla 5 persoane, între care şi un copil. Atacurile aeriene asupra acestei localităţi au avariat şi alte clădiri rezidențiale, dar şi administrative.

Rachetele ruseşti au lovit şi zone rezidenţiale din Pokrovsk fiind distruse sau avariate un bloc de locuinţe, 9 case şi un sector al poliţiei locale. În urma atacurilor au fost răniți cel puţin 5 oameni, inclusiv trei copii de 13 şi 16 ani și un bebeluș de 6 luni. Aceştia au fost scoşi de salvatori de sub dărâmături şi transportaţi la spital. Potrivit ministerului ucrainean de interne alte două rachete au fost lansate asupra localităţii Mirnograd fiind distrus sediul sectorului local de poliţie.

În plus, Forțele Aeriene ale Armatei ucrainene au raportat că au doborât 14 din cele 20 de drone kamikadze lansate de ruşi în timpul nopţii trecute. Deocamdată nu au fost anunţate consecinţele acestor atacuri care au vizat regiunile din sudul, estul și centrul Ucrainei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter