Social

Tragedie în Chişinău. O fetiţă de doar un an a murit după ce un copac a căzut peste căruciorul în care se afla

Parcul Alunelul

Tragedie în Chişinău. O fetiţă de doar un an a murit după ce un copac a căzut peste căruciorul în care se afla. Nenorocirea s-a produs în această dimineață, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani. Autorităţile își pasează responsabilitățile și vina tragediei. Ele invocă vremea rea din ultima perioadă. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

DIANA FETCO şef comunicare IGP: „Astăzi in jurul orei 11.30 am fost informați ca in parcul Alunelul din  capitala pe aleea de la lângă havuz a căzut un copac pese un copil.  Colegii de la IP Buiucani s-au deplasat la fața locului, copilul fiind  deja preluat de ambulanță şi transportat de urgență la spital. Din  spusele martorilor, o doamnă era așezată pe bancă cu căruciorul în față,  când la un moment dat a căzut un copac peste cărucior strivind copilul”.

Copila de  un an a fost dusă la Spitalul Clinic Municipal "Gheorghe Paladi". În  ciuda tuturor eforturilor depuse, medicii nu au reușit să-i salveze  viața.  

DIANA FETCO şef comunicare IGP: „Aceasta făcea parte dintr-o familie completă, tatăl de 32 de ani şi  mama de 30 de ani mai au la întreținere încă un copil minor. La moment,  este imposibil sa discutam cu familia toţi membrii fiind in stare de  şoc. Am reușit să aflăm că în parc cu copilul era bunica. Ceilalți  membri ai familiei fiind la un târg din apropiere”.

În urma tragicului incident, Primăria Chișinău a dat vina pe Agenţia de  Mediu pentru că nu i-ar fi emis autorizație de defrişare a arborilor.  Municipalitate susține că a cerut permisiunea pentru defrișarea a 170 de  arbori, dar au primit aviz favorabil pentru un număr mult mai mic.

 Contactați de TVR Moldova, reprezentanţii Agenţiei spun însă că arborele  care a strivit copila nu prezenta niciun risc. 

ARTUR LUCA şef Sirecţie Agenția de Mediu: „Am vorbit acum recent cu șeful adjunct al Spațiilor Verzi, si am vrut  să mă asigur daca anume acel arbore de pe marginea cazului dat se  regăsea în lista de arbori care au fost propuși fie la tăiere, ' fie la  curățire sanitară. Mi sa afirmat faptul că acel arbore nu se regăsește  în lista arborilor propuși. Deci, este o situație de avariere  imprevizibilă. Nu este vina Agenției, nu sunt avocatul  Spații Verzi dar nu cred ca e nici vina lor, dar cumva e o situație de  forță majoră provocată în urma calamităților naturale, vânt puternic,  ploi”.

Potrivit poliţiei, au inceput acțiunile de urmărire penală pentru stabilirea vinovaților.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter