Extern

VIDEO. Zelenski, de Ziua Apărătorilor: Vremurile grele ne-au făcut puternici, cei puternici aduc victoria

post-img
Volodimir Zelenski, de Ziua Apărătorilor
Sursa foto: tvr/facebook

„Vremurile grele ne-au făcut puternici. Iar cei puternici aduc mai aproape victoria. Pas cu pas. Astăzi, mâine, în fiecare zi, în fiecare minut”, a spus Volodimit Zelenski, duminică, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Apărătorilor Ucrainei, marcată pentru prima dată în 1 octombrie, scrie mediafax.ro.

 

„Nimeni nu ar trebui sau nu va putea să ne „oprească” rezistenţa, curajul şi tăria de caracter. Nici în mod regulat, nici în regim de urgenţă. Niciuna dintre ele nu are o „dată de expirare”, o „dată de sfârşit” sau un punct final după care am înceta să mai rezistăm şi să luptăm. Există un singur astfel de punct: victoria noastră. Pe măsură ce o aducem mai aproape în fiecare zi, noi spunem: „Vom lupta atât timp cât va fi nevoie. Am făcut-o în primele minute ale zilei de 24 februarie; am făcut-o în toate aceste 585 de zile şi vom continua să o facem””, se arată în mesajul postat de preşedintele Ucrainei pe Telegram, citat de The Guardian.

Duminică, de Ziua Apărătorilor Ucrainei, sunt omagiaţi veteranii şi cei căzuţi la datorie. Ziua Apărătorilor Ucrainei este sărbătorită pentru prima dată pe 1 octombrie. 

În trecut, ceremoniile erau organizate pe 14 octombrie. Autorităţile ucrainene au decis anul acesta să modifice mai multe zile festive pentru a se distanţa de sărbătorile ruseşti. Crăciunul, de exemplu, nu va mai fi sărbătorit pe stil vechi, pe 7 ianuarie, ci pe 25 decembrie.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter