Actualitate

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în discuție cu cetățenii R. Moldova stabiliți în Irlanda

post-img
întrevedere

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întâlnire la Dublin cu un grup de cetățeni ai R. Moldova stabiliți în Irlanda. „Chiar dacă ne-am văzut acum câteva luni, am ținut neapărat să ne vedem și de această dată pentru a discuta despre ultimele evenimente de acasă”, a menționat președintele Parlamentului în debutul discuțiilor.

Șeful legislativului le-a vorbit despre prioritățile pentru acest sfârșit de an și că Parlamentul, împreună cu Guvernul și Președinția muncesc ca, într-o bună zi, Republica Moldova să devină țară membră a Uniunii Europene, ca satele și orașele noastre să arate ca în Uniunea Europeană. „Pentru aceasta avem nevoie de reforma justiției, de legi bune pentru toți oamenii noștri indiferent dacă sunt acasă sau în diasporă, de investiții, dar și de unitate”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe reprezentanții diasporei să fie în continuare implicați și să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, precizând că alegerile din această toamnă sunt încă o etapă importantă în calea noastră de aderare la Uniunea Europeană.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se află la Dublin, unde participă, în perioada 28-29 septembrie, la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter