Justiție

Patru membri ai unui grupului criminal organizat au fost plasați în arest preventiv

post-img
imagine simbol

Secția relații publice a Procuraturii Republicii Moldova anunță că a fost destructurată activitatea unei grupări criminale constituită din 7 membri, 2 dintre aceștia fiind minori, care au comis 2 furturi de telefoane mobile și tablete din același magazin de telefonie mobilă situat în or.Ialoveni, într-o perioadă de 10 zile.

Potrivit secției relații publice a Procuraturii, în rezultatul acțiunilor infracționale a acestei grupări au fost sustrase gadget-uri în sumă totală ce depășește 300 000 lei.

În cadrul perchezițiilor, efectuate la un apartament aflat în mun.Chișinău, pe care îl închiriau bănuiții, au fost depistate și ridicate o parte din gadget-urile sustrase, mijloace bănești, proveniența cărora va fi verificată în cadrul urmăririi penale, precum și alte bunuri care au relevanță pentru cauza penală.

Concomitent cu investigațiile dispuse, organul de urmărire penală al IP Ialoveni, verifică implicarea grupului criminal organizat în comiterea și a altor infracțiuni similare pe teritoriul mun.Chișinău.

În privința a 4 membri ai grupului criminal organizat, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Ialoveni, a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter