Actualitate

Au început lucrările de renovare a scărilor din Parcul Central al orașului Bălți, activitate ce se derulează în cadrul Proiectului Transfrontalier „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani - Bălți”

post-img
lucrări

La 28 iunie anul curent au început lucrările de renovare a scărilor din Parcul Central al municipiului Bălți, activitate ce se derulează în cadrul Proiectului Transfrontalier „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani - Bălți”, implementat grație bunei cooperări dintre cele două administrații publice locale, cu sprijinul Consulatului General al României la Bălți.

ZFR

În curând, vor demara și lucrările de construcție a Centrului educațional-cultural la Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în cadrul aceluiași proiect, se arată într-un comunicat al  Consulatului României la Bălți.

 Proiectul transfrontalier este finanțat din fonduri europene și va conserva patrimoniul istoric din zonele urbane, va atrage mai mulți turiști și va stimula dezvoltarea economică a celor două municipii, cu scopul ridicării nivelului calității vieții locuitorilor. Caracterul transfrontalier al proiectului va stimula dinamica dezvoltării turismului în ambele regiuni.

 Valoarea totală a proiectului este de 19 milioane de lei moldovenești, dintre care 10 milioane sunt oferite de Uniunea Europeană, iar 9 milioane, de Primăria municipiului Bălți.

lucrările de renovare a scărilor din Parcul Central al orașului Bălți


 România rămâne cel mai onest și corect susținător al parcursului european al Republicii Moldova. Vom continua să sprijinim orice inițiativă care are ca obiective dezvoltarea comunităților și bunăstarea locuitorilor din nordul Republicii Moldova. 

ZFR

 Proiectul „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani - Bălți” promovează cultura românească, dar și modernizarea infrastructurii și propune creșterea, până în anul 2025, a atractivității turistice a celor două municipalități, cu un nou traseu cultural turistic comun, ce creează o imagine turistică unică și diferențiază regiunile-țintă ca promotori ai valorilor eminesciene unice și milenare: artă, personalități și evenimente culturale locale, punând în valoare moștenirea culturală comună.

 Obiectivele proiectului constau în: crearea unei rute turistice transfrontaliere în zona Botoșani – Bălți, ce cuprinde, în municipiul Bălți, Aleea „Lacul cu nuferi” din Parcul Central, Teatrul de vară din Parcul Central, Aleea „Floare de tei” din Piața Independenței, Aleea „Plopii fără soț” din strada Ștefan cel Mare și Sfânt și crearea Centrului educațional-cultural și de cercetare a patrimoniului literar în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Totodată, în cadrul proiectului va fi deschis un Centru de Informare Turistică.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter