Cultură

Spectacol inedit în aer liber în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”

Spectacol inedit în aer liber în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”

A fost lume multă aseară în scuarul Teatrului Național "Mihai Eminescu" la un inedit spectacol în aer liber. Studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au interpretat rolurile diferitor personalităţi din lumea muzicii într-o piesă intitulată Marilyn Monroe - frumoasă şi fascinantă.

Pentru mișcările de dans ale lui Michael Jacksona sau Shakirei tinerii actori s-au pregătit luni de zile.

LUCIA POPOVICI, studentă, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice: „Eu am imitat-o pe Shakira. La cest interpret am lucrat un semestru. Practic patru luni. A fost o experienţă super fine pentru mine pentru că am cunoscut această interpretă din toate punctele de vedere”.

RENATA ŢURCAN, studentă, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice: „ Este destul de dificil pentru că sunt chestii pe car enoi nu le facem în toată ziua. Urcatul pe scaune, lucratul cu corpul şi necesită foarte multă muncă dacă vrei să iasă ceva frumos”.


Tema spectacolului a fost însă Marilyn Monroe. Celebra actriță blondă stârnește sentimente diverse și după mai bine de jumătate de secol de la moartea sa.

LAUREANA ŢURCAN, actriţă, Teatrul Național "Mihai Eminescu": „Noi trebuie să facem academia noastră de arte cunoscută ca să fim invitaţi şi la festivale. Să fie studenţii invitaţi în teatre pentru a dobândi experienţă”.

Spectacolul şi-a propus să aducă arta cât mai aproape de oamenii şi face parte din şirul de evenimente incluse pe agenda celei de-a opta ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești.


„E fine de tot. E super tare în aer liber. Lumea trecând, venind se opreşte să vadă ce se întâmplă şi asta este comunicarea cât mai aproape cu actorul şi cu poveştile, mesajul pe care îl transmit. E fine!”


PETRU HADÂRCĂ, director Teatrul Național "Mihai Eminescu": „Anul acesta este pentru prima data, în premieră pentru Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti. Ne-am molipsit, ne-a impresionat participarea noastră la diferite festivaluri şi am văzut asemnea evenimente, asemnea proiecte”.


OLEG MARDARI, lector universitar, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice: „Ideea era să organizăm mici spectacole în aer liber pentru publicul nostru drag, ca ei să simtă mai aprope de teatru şi teatru mai aproape de ei şi să fie o invitaţie spre ceea ce urmează să se întâmple în interiorul Teatrului Mihai Eminescu. Adică, spectacolele din cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti”.


Următoarele spectacolele non-verbale stradale vor fi susținute de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice pe 23 și 24 septembrie.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter