Actualitate

Sfidarea legii se plătește. Igor Dodon, amendat pentru că a purtat panglica Sfântului Gheorghe la manifestările de pe 9 mai

Igor Dodon
Sursa video: TVR MOLDOVA

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost amendat cu 9000 de lei pentru că a purtat panglica Sfântului Gheorghe la mitingul de pe 9 mai. Într-o postare pe pagina sa socială, Dodon susține că e un abuz și va contesta amenda în instanță.

Socialistul Igor Dodon a publicat pe facebook procesul verbal de contravenție şi a spus că legea care interzice purtarea panglicii și a altor însemne considerate simboluri ale agresiunii rusești în Ucraina este anticonstituțională și divizează societatea. IGOR DODON preşedinte de onoare al PSRM: "Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. E o lege anticonstituțională, care în cele din urmă va fi anulată. " În urma evenimentelor de la 9 mai, peste 300 de persoane, printre care 17 cu funcţie de răspundere, s-au ales cu amenzi pentru purtarea panglicii Sfântului Gheorghe. Printre aceştia şi Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Markel. DIANA FETCO ofiţer de presă al IGP: "În privinţa a 91 dintre ele deja au fost luate decizia de sancţionare. În privinţa celorlate poliţia la moment acumulează probe şi stabileşte toate circumstanţele pentru a fi luată decizia de sancţionare. Fiecare proces verbal se examinează în parte, multe dintre persoane pot achita această amendă în 3 zile, aşa cum prevede legea şi suma e în jumătate." Legea care interzice purtarea panglicii și a altor însemne considerate simboluri ale agresiunii rusești în Ucraina, cum ar fi literele Z sau V, a fost adoptata de Parlament pe 14 aprilie. Sunt amenzi de până la 9.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 30.000 de lei pentru persoanele juridice.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter