Economic

Energia electrică se ieftinește. Noile prețuri stabilite de ANRE

post-img
Preț lumină
Sursa foto: tvr

Cetățenii vor achita mai puțin pentru energia electrică consumată. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi noile tarife. Astfel, consumatorii din nordul R. Moldova vor achita 3 lei și 20 de bani pentru un kwh, cu 38 de bani mai puțin decât în prezent.

ZFR

Tariful pentru consumatorii din centrul și sudul țării va fi de 2 lei și 57 de bani, cu 42 de bani mai mic față de cel actual, transmite MOLDPRES.

Deciziile au fost aprobate de ANRE în urma examinării unor solicitări de micșorare a tarifelor depuse de „Premier Energy” și întreprinderea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord).

Potrivit ANRE, micșorarea tarifelor a fost determinată în particular de diminuarea prețurilor de procurare a energiei electrice de la furnizorul central, reducerea costurilor pentru prestarea serviciilor de distribuție a curentului, în cazul „Premier Energy” și înregistrarea excedentului tarifar, în cazul „FEE-Nord”.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Ultima modificare a tarifelor la energia electrică a fost făcută la mijlocul lunii aprilie curent, atunci când prețurile au scăzut cu 5-6 la sută.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter