Actualitate

Programul „Satul European”: Un complex sportiv multifuncțional a fost construit în comuna Greblești, Strășeni

post-img
imagine

𝐔𝐧 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, 𝐜𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐟𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐭𝐧𝐞𝐬𝐬, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐛𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐬̦𝐞𝐧𝐢, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧”, 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐈.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, proiectul a prevăzut construirea, amenajarea și dotarea cu echipamente sportive a Complexului, care a devenit rapid un punct de atracție nu doar pentru copii ci și pentru adulți.

Astfel, de noile facilități se bucură acum cca 900 de locuitori, dintre care 150 sunt copii, din comună, precum și alte în jur de 3.000 de persoane din satele învecinate, care vin aici să participe la diverse competiții.

Totodată, prin Programul Național „Satul European Expres”, localitatea a beneficiat de un proiect de modernizare a iluminatului stradal. Extinderea rețelei de iluminat public la Greblești a prevăzut construirea unei noi rețele, cu o lungime de 2,2 km, instalarea a 13 piloni noi și montarea a 50 de corpuri de iluminat LED. 

Potrivit primarului comunei Greblești, Aliona Chircu, aceste inițiative au adus un suflu nou localității, contribuind la atragerea familiilor tinere și permițând, totodată, organizarea diverselor activități socio-culturale, precum festivaluri, competiții regionale și întruniri locale.

„Aceste proiecte au fost concepute pentru a fi durabile. Sistemul de iluminat, care ne oferă mai multă siguranță în orele nocturne, utilizează tehnologii eficiente energetic, ceea ce ne permite să facem economii la bugetul local. De asemenea, Complexul multifuncțional, care oferă un spațiu modern pentru activități sportive în aer liber și promovează un stil de viață sănătos, este construit din materiale rezistente, asigurându-i o durată de viață îndelungată și siguranță pentru utilizatori. Impactul acestor inițiative este deja resimțit în întreaga comunitate. Pentru oportunitățile create exprimăm recunoștință autorităților statului și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor proiecte”, a adăugat primarul.

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐛𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐬𝐞 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐,𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢. 𝐁𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐚̆.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter