Actualitate

R. Moldova a preluat președinția Consiliului Global al Turismului Medical

R. Moldova a preluat președinția Consiliului Global al Turismului Medical

Republica Moldova a preluat, pentru următorii doi ani, președinția Consiliului Global al Turismului Medical. Pe durata mandatului, Asociaţia Turismului Medical din Moldova îşi propune să diversifice serviciile pentru străinii care sunt în căutarea de oferte bune la preţuri mai mici decât în ţările de unde vin.

NATALIA CIOBANU președinte, Asociația de Turism Medical din Republica Moldova „:Acele patru direcţii de bază pe care Republica Moldova le are ca şi rezultate foarte bune şi tratament medical: stomatologie, invitro, cardiologie şi chirurgie plastică şi non-invazivă. Aceasta este oferta de ţară la moment avem specialişti, rezultate bune, preţuri competitive."


EMIN ÇAKMAK fondator, Consiliul Global al Turismului Medical: „Republica Moldova va avea la dispoziţie doi ani pentru a se promova ca destinaţie pentru turismul medical. Aceşti doi ani sunt foarte importanţi”.


Pe lângă stomatologie sau proceduri de fertilizare in vitro, organizatorii speră să dezvolte şi alte servicii medicale, precum chirurgia ortopedică, oftalmologică sau tratamentele balneo-sanatoriale. În aprilie 2024, la Adunarea Generală a Consiliului Global al Turismului Medical, la care au participat peste 50 de țări, Republica Moldova a acumulat majoritatea voturilor, obţinânt astfel preşedinţia organizaţiei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter