Politic

Vlad Kulminski: Plahotniuc planifica arestarea lui Dodon pentru trădare de patrie încă în 2019

post-img
Vlad Kilminski
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Fostul lider al PDM fugarul Vlad Plahotniuc planifica arestarea fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon pentru trădare de patrie încă în anul 2019. Cel puțin așa susține fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vlad Kulminski.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

„Domnul Plahotniuc dorea în 2019 să pună la cale o schemă, crea impresia că negociază acea Alianță PDM-PSRM, dar de fapt dorea să-l tragă pe sfoară și să provoace alegeri noi, iar în campania electorală să-l aresteze pe domnul Dodon pentru trădare de patrie și să anihileze PSRM. Astfel se credea că PDM ar fi putut lua o majoritate parlamentară”, a spus Vlad Kulminski.

Analistul politic, Valeriu Pașa susține că actuala guvernare nu ar avea nici un interes să-l victimizeze pe Igor Dodon prin instanțe, de aceea este aproape imposibil ca PAS și președintele Maia Sandu să fi beneficiarii dosarului penal intentat împotriva fostului șef de stat.

„Felul cum s-au desfășurat lucrurile îmi lasă multe semne de întrebare. Din pu nct de vedere politic nu partidul de guvernare are de câștigat, Igor Dodon fiind un competitor ideal pentru doamna Sandu li PAS având o imagine șifonată. Dacă ar fi acționat în acest raționament l-ar fi păstrat pentru mai târziu”, a subliniat Pașa. 

Ediția emisiunii „Punctul pe AZI” cu participarea fostului viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vlad Kulminski și a analistului politic, Valeriu Pașa poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter