Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape şi în brutării miroase a cozonac proaspăt scos din cuptor. Iar umpluturile folosite sunt pe gustul tuturor - stafide, potocale, nuci, ciocolată sau fistic. Foarte cerute în această perioadă sunt şi ruladele cu diverse umpluturi sau turtele dulci.
ANA NEAMŢU, jurnalist TVR MOLDOVA: Forfotă în această bucătărie, încă de la primele ore ale dimineţii. În timp ce unii brutari pregătesc aluatul şi umpluturile, alții pun biscuiții, cozonacii sau ruladele la copt. Angajaţii spun că, în această perioadă, fac faţă cu greu numărului mare de solicitări.
Zilnic, brutarii acestei firme pregătesc până la trei mii de produse de panificaţie. Unele sunt distribuite către magazine, altele sunt făcute la comandă, ba chiar sunt şi produse personalizate.
DORIN PLATON, şef, secţie producţie: Ce facem noi acum este sortimentaţia de bază pe care o avem. Sunt panetonele cu diverse umpluturi, atât cu stafide cât şi cu ciocolată. Mai noi – cea cu fistic.
Ce facem mai special este turta dulce, care este sufletul acestei sărbători. Cu turta dulce ne jucăm, modelăm diferite figurine.
VICTOR NISTORICĂ, director brutărie: Echipa brutăriei este formată din peste 90 de angajaţi, dintre care 60 sunt brutari în diferite secţii: plăcinte, colaci, cozonaci. Mergem acum cu sortimentaţia de sezon: tradiţionalii panetone sau colomba aproape moldoveneşti.