Actualitate

Expertul în studii de securitate Cristian Barna: Generalul Alexandr Syrsky are la dispoziție două luni pentru a demonstra că are o strategie

Impact Global

Generalul Alexandr Syrsky , numit de curând în fruntea armatei ucrainene de către președintele Volodimir Zelensky, are la dispoziție cel mult două luni pentru a demonstra că are o strategie așteptată de liderul de la Kiev. De această părere este expertul în studii de securitate Cristian Barna. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA.

„Vedem că Rusia se concentrează acum pe obosirea anti-aerienei ucrainene, în sensul în care vrea să vadă cât mai are obuze, rachete de contracarat atacurile lor. Rușii înțeleg că Occidentul nu livrează pe măsura în care ei livrează pe front. Dacă nu apar surprize strategice din partea Rusiei,  și se pare că nu va sta cu mâinile în sân, a ar putea da semnalul că va schimba ceva pozitiv în primîvară. Asta înseamnă cam în martie, după ploile care vor face inacceseibile mișcările de tancuri, artilerie grea.”, a spus Cristian Barna.

Expertul a precizat că, pe lângă superioritatea aeriană, pe front a intervenit și războiul electronic.

„Ultimele știri ne spun că Rusia încearcă să doboare conexiunile Starlink ale Ucrainei, ceea ce este foarte important să nu se întâmple.Syrsky nu are foarte mult timp la dispoziție, are cam două luni să demonstreze că are o strategie care să schimbe puțin ce a spus Zelenski în noiembrie: faceți tranșee, faceți fortificații să ne apărăm teritoriile care nu au fost încă cucerite”, a spus expertul

Potrivit lui Cristian Barna., Zelenski știa de atunci că ajutorul occidental va veni cu sincope.

„Ideea de a avansa pentru Ucraina este aproape inexistentă. Zelenski a vrut ca în iarna aceasta să conserve frontul și părerea mea este că, deocamdată, nu este posibil ca Ucraina să avanseze”

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

author-img_1

Cristian Sava

Reporter