Actualitate

Delegația Uniunii Europene la Chişinău a premiat organizațiile societății civile naționale, regionale și locale, care s-au remarcat prin rezultate importante

Gala Societatii civile
Sursa video: TVR MOLDOVA

Delegația Uniunii Europene la Chişinău a premiat organizațiile societății civile naționale, regionale și locale, care s-au remarcat prin rezultate importante în comunităţile din Republica Moldova. Iniţiativele ONG-urilor au fost finanţate de Uniunea Europeană, iar premiile s-au împărţit la mai multe categorii.

Premiile au fost acordate organizațiior  societății civile pentru promovarea valorilor europene, a democrației,  dar şi pentru contribuţie la dezvoltarea economică și socială a  Republicii Moldova. Distincţia "Guvernare mai puternică"  i-a revenit Asociaţiei Europene pentru Democraţie Locală pentru  monitorizarea politicilor, apărarea drepturilor omului şi combaterea  discriminării.

Iar premiul "Economie mai puternică" a ajuns la Fundaţia Est-Europeană, care a pus umărul la creşterea economică durabilă, inteligentă, durabilă şi incluzivă.

SORIN MEREACRE, preşedintele Fundaţiei Est-Europene: „ Acest premiu cred că vine să celebreze succesele colegilor noştri pe  care îi finanţăm, partenerilor noştri care primesc granturi din partea  fundaţiei Est-Europene, ne bucură mult că avem parteneri responsabili”.

La categoria Conectivitate mai puternica a fost  premiată Asociaţia Obştească Fondul de Inovaţii Sociale din Moldova  pentru cea mai buna iniţiativă din domeniul conectivitate, eficienţă  energetică, mediu, schimbări climatice, accces la apă şi canalizare.

Au mai fost  acordate patru premii speciale în domeniul consolidării încrederii,  susținerii tineretului, egalității de gen și răspuns la criza socială.

Excelenţa Sa JANIS MAZEIKS, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: „Uniunea Europeană consideră societatea civilă ca un partener  esenţial în realizarea reformelor ţării. Noi ne extindem eforturile  pentru ca societatea civilă să lucreze pentru cetăţenii Republicii  Moldova”.

Gala Societăţii Civile se află la cea de-a treia ediţie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter