Sport

După o pauză de doi ani, tenismenul Radu Albot a revenit pe tabloul principal de la Roland Garros

După o pauză de doi ani, tenismenul Radu Albot a revenit pe tabloul principal de la Roland Garros

După o pauză de doi ani, tenismenul Radu Albot a revenit pe tabloul principal de la Roland Garros. Sportivul din Republica Moldova a obținut calificarea după trei victorii în preliminariile competiției.

În meciul decisiv din faza calificărilor, Radu Albot l-a întâlnit pe argentinianul Camilo Ugo Carabelli, locul 150 ATP. După aproape o oră de joc, Albot a ratat o minge de set. Învingătorul a fost decis la tie-break, iar sud-americanul a câștigat setul. Sportivul din Republica Moldova a forțat în actul secund și s-a impus cu 6 la 4. În decisiv, Radu Albot a oferit o demonstrație de forță și a învins cu scorul categoric de 6 la 1, obținând victoria în runda finala a preliminariilor.

Radu Albot este pe tabloul principal de la Roland Garros și în zilele următoare își va cunoaște adversarul din prima runda a competiției. Basarabeanul și-a asigurat deja un premiu de 69 de mii de euro și 10 puncte în clasamentul mondial, unde, în prezent, ocupă poziția 111. Ultima oară, sportivul din Republica Moldova a jucat la o competiție de o asemenea amploare anul trecut, iar la turneul de la Paris nu s-a mai prezentat din 2021.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter