Actualitate

Directorul general al APP, Roman Cojuhari: Moldtelecom rămâne în proprietatea statului

post-img
Roman Cojuhari

„Statul are 238 de întreprinderi și a fost pre-aprobată lista întreprinderilor care rămân în proprietatea statului, întreprinderile strategice, pe care statul vrea să le dezvolte și care, în esență, nu fac business dar mai mult prestează servicii și trebuie transformate în întreprinderi publice”, a declarat directorul general al Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Roman Cojuhari a precizat că Moldtelecom este o întreprindere strategică și rămâne în proprietatea statului.

„La Moldtelecom trebuie să atragem investiții prin piața de capital. În acest sens, vom dezvolta întreprinderea. Facem analize cum putem atrage investiții. Moldtelecom este pe locul 2 în segmentul în care activează și are potențial enorm de a se dezvolta”, a spus Roman Cojuhari.

Directorul Agenției Proprietății Publice a precizat că există un plan de privatizare a întreprinderilor de stat, plan care va fi promovat prin Hotărâre de Guvern.

„Printre întreprinderile care au un potențial foarte mare este Fabrica de Sticlă. Acum are 4 cuptoare, din care lucrează numai unul. Trebuie investiții de ordinul a zeci de milioane de euro”, a spus directorul Agenției Proprietății Publice.

Roman Cojuhari a precizat că , anul trecut, Fabrica de Sticlă a adus un profit de aproximativ 30 -40 de milioane de lei.

„Oamenii care lucrează acolo sunt profesioniști. Această întreprindere trebuie dezvoltată. Pe lângă întreprinderi, să vorbim și despre terenuri lăsate în paragină. Trebuie să facem ordine în tot ce ține patrimoniul statului și administrat eficient. Dacă trebuie atrași investitori și construită o fabrică, așa trebuie făcut, dar nu băgate întreprinderi în insolvabilitate”, a spus Roman Cojuhari.

Acestta s-a referit și la Hotelul Zarea, precizând că sunt necesare investiții pe care statul nu și le permite.

Ediția completă a emisiunii Punctul pe AZi din 8 februarie poate fi urmărită în continuare.


author-img_1

Cristian Sava

Reporter