Social

Noi spaţii de joacă, fitness și chiar un teren de minifotbal vor apărea în Chișinău

Noi spaţii de joacă, fitness și chiar un teren de minifotbal vor apărea în Chișinău

Locuitorii din cartierul Poșta Veche vor avea noi spaţii de joacă, fitness și chiar un teren de minifotbal. Cetățenii din zonă au fost nevoiţi, până acum, să folosească terenuri construite în perioada sovietică sau chiar să scoată bani din propriul buzunar pentru a instala câteva leagăne pentru copii.

Noul teren de minifotbal de pe strada Doina va putea fi utilizat de toţi locuitorii din zonă. Spaţiul are sistem de iluminare ce va funcționa până la ora 23. Pentru amenajarea terenului şi a aleilor s-a investit un milion de lei din bugetul municipal.

VASILE EFROS şef Secție Amenajare și Salubrizare: „A fost construită partea de fundaţie, aranjat gazonul artificial, construit gardul de protecţie şi instalat sistemul de iluminat. Mai urmeată anumite etape de amenajare a trotuarelor în jurul terenului de joacă. Probabil în vreo săptămână sau zece zile va fi disponibil.”

DANIELA DANILOVA reporter TVR MOLDOVA: „Lângă stadionul de minifotbal va fi amenajat și un spațiu pentru fitness, dar și un teren de joacă, dotat cu tobogane și leagăne. Muncitorii urmează să finalizeze toate lucrările în aproximativ o lună.”

Până acum, copiii aveau lângă blocuri doar câteva leagăne și alea într-o stare deplorabilă.

„Până acum nu aveau unde să se joace. Copiii mei au crescut, dar pentru cei mici cred că o să fie o bucurie foarte mare.”

„Noi în general locuim mai încolo şi acolo chiar e lipsă totală de aşa ceva. Doar dacă mai facem noi ceva în jurul casei, mai punem un leagăn, un tobogan… sau mergem undeva în ospeţie. Altă ieşire din situaţie chiar nu avem.”

VASILE EFROS şef Secție Amenajare și Salubrizare, Direcţia Locativ-Comunală şi Amenajare: „Noi acum suntem într-un proces de inventariere la toate curţile de bloc unde sunt elemente vechi, încă în perioada sovietică instalată. Toate, majoritatea trebuie scoase, dar în special cele care prezintă pericol pentru copii.”

Acum se fac lucrări de construcție a unor terenuri de minifotbal și în alte 4 cartiere din Chişinău iar primăria a investit şapte milioane de lei. Sunt în reconstructive și terenurile de sport de la şapte instituții de învățământ.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter