Social

Sărbătoare pentru pici, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, în Parcul Valea Morilor

Sărbătoare pentru pici, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, în Parcul Valea Morilor

Zeci de micuţi de toate vârstele s-au distrat astăzi în în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. În Parcul Valea Morilor, picii au avut parte de muzică, activităţi cu animatori şi personaje din desene animate, dar şi multă îngheţată.

Cei mici s-au distrat alături de părinţi, au cântat şi s-au fotografiat cu animatorii. Pe lângă programul artistic, prezentat de centrele de creaţie din Chişinău, copii au avut parte şi de un show cu baloane de săpun.

"Mă pot bucura de ziua de azi, să fie o zi frumoasă şi mai mult am venit ca să mănânc îngheţată. -Ai şi dansat din câte a văzut -Da, am dansat două dansuri -Ce fel de dansuri? -Curcubeul şi Jerusalema."

"Eu deja am reuşit nu chiar aşa de multe. -Ai văzut animatorii, iepuraşii? -Da, da. Mi-a plăcut când am intrat în balon."

"Mi se pare ceva minunat, am aflat abia ieri despre acest eveniment şi am zis că trebuie să profităm fiindcă pe 1 iunie am stat acasă cuminţei că a fost summitul şi am decis astăzi să venim să sărbătorim împreună cu familia."

"Numai acum am venit. Foarte interesant, îi place la copil. Sper că la toţi le place şi nu ştiu de ce aşa puţini oameni au venit."

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Chişinău în colaborare cu Pretura sectorului Centru.

IGOR TOMŞA, conducător artistic, Centrul de Creaţie "Floarea Soarelui": "Şi astăzi neapărat am venit să participăm şi în cadrul zilei copiilor. Am avut astăzi doar două numere artistice. Programul nostru este mult mai vast, de vreo oră şi.. dar astăzi am venit cu aceste două."

VLAD HÎNCU, pretor, sectorul Centru din Chişinău" "Cu toate că este un pic cu întârziere, astăzi 4 iunie, aici, organizăm un eveniment pentru copii din sector şi nu doar. Avem un program amplu, este vorba despre colectivele artistice din sector care arată tot ce au învâţat ei pe parcursul anului, altor copii, ca să îi atragem să se ocupe şi ei la centrele de creaţie."

Ziua Internaţională a Copiilor este celebrată anual în data de 1 Iunie. În acest an, din cauza organizării Summitului European şi a măsurilor drastice de securitate, evenimentele dedicate celor mici s-au desfăşurat cu întârziere.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter