Social

Primarul satului Boldureşti a fost reținut și e suspectat că a accidentat mortal un copil de 14 ani după care a fugit de la faţa locului. El ar fi încercat să ascundă infracţiunea împreună cu un complice

Primarul satului Boldureşti a fost reținut și e suspectat că a accidentat mortal un copil de 14 ani după care a fugit de la faţa locului. El ar fi încercat să ascundă infracţiunea împreună cu un complice

Primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, este suspectat că, pe 19 februarie, a accidentat mortal un copil de 14 ani şi a fugit de la faţa locului. El a fost reţinut azi după ce s-a eschivat de la urmărirea penală şi ar fi încercat să ascundă infracțiunea. Cazul a ajuns pe masa procurorilor de la Chişinău care analizează necesitatea de a cere arestarea lui. În acest caz, a fost reţinut şi un suspect care i-ar fi fost complice. Vă atenţionăm că urmează detalii şi imagini ce vă pot afecta emoţional.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: Tragedia a avut loc pe această stradă, de la intrarea în localitate. În acea zi, șoferul ar fi fugit de la fața locului, lăsând copilul de 14 ani fără ajutor. Oamenii din sat au adus aici jucării și au aprins lumânări.

Anchetatorii sustin că, în momentul accidentului, primarul Nicanor Ciochină se afla la volanul maşinii de serviciu. După tragedie, bărbatul ar fi încercat să inducă în eroare organele de drept. A conceput un adevărat scenariu, s-a ascuns și și-a deconectat telefonul.

DIANA FETCO șef Secție Comunicare și Protocol, IGP: În prima fază a montat plăcuţa cu umărul de înmatriculare la o altă maşină, identitică cu acea maşină implicată în accident. Ulterior, acesta şi-a deconectat telefonul şi nu a fost de găsit nici la serviciu, dar nici la domiciliu. Ca aseară, în jurul orei 22:00, acesta să însceneze cu maşină implicată anterior în accident, un alt accident în localitatea Codru. Tamponare într-un obstacol.

Surse din Poliţiei ne-au declarat că, in seara accidentului, victima mergea pe trotuar împreună cu alţi doi copii. După tragedie, poltistii l-au sunat pe primar pentru a le da acces la camerele de supraveghere. Primarul a sustinut că dispozitivele nu filmează noaptea. Sătenii din Boldureşti spun că primarul Nicanor Ciochină se întorcea de la o petrecere şi ar fi fost în stare de ebrietate. Informaţiile nu sunt confirmate oficial.

"Din vorbele celor din sat, a fost şoferul cu soţia în maşină. El mai avea... momente în care urca beat la volan, iarăşi, din spusele locuitorilor din sat."

NADEJDA ENACHE director, Gimnaziul din Boldureşti, Nisporeni: Copilul era în clasa a VII-a, un copil foarte bun, silitor la carte, iubitor de matematică şi de desen, foarte bun fotbalist…

Angajații Primărie au refuzat să ofere detalii.

Poliţia investighează și un grup de suspecţi care l-ar fi ajutat pe primar să se eschiveze de la urmărirea penală. Până acum, a fost reţinut un medic stomatolog.

DIANA FETCO șef Secție Comunicare și Protocol, IGP: El este chiar cel care l-a ajutat să găsească o maşină identică cu cea implicată în accident, dar care a şi participat nemijlocit la montarea plăcuţei cu numărul de înmatriculare.

Primarul Nicanor Ciochină a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost dus după gratii. Conform anchetatorilor, el nu avea antecedente penale. Cazul va fi anchetat de procurorii de la Combaterea Criminalităţii şi Cauze Speciale și urmează să stabilească dacă vor cere arestarea preventive a primarului. Nicanor Ciochină este la cel de-al doilea mandat de primar al satului Boldureşti. Anterior, a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, timp de aproape cinci ani.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter