Social

Grădinița din Camenca are nevoie de ajutor

Grădinița din Camenca are nevoie de ajutor

Inspiraţi de campania TVR Moldova, "Visuri dincolo de tavan", desfăşurată în preajma sărbătorilor de iarnă, o echipă de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineri "Artico" au mers cu daruri la grădiniţa "Ghiocelul" din satul Camenca. Acolo sunt multe probleme ce trebuie rezolvate. Este nevoie de un teren de joacă iar clădirea are nevoie de reparații.

Copii din satul Camenca au petrecut o zi alături de echipa Artico.

„Ce cadouri aţi primit? -Cărţi, acoarelă, baloane, carioaci. Ce îţi place cel mai mult? -toate.”

„Ce aţi mai făcut? -Am cântat am dansat.”

„Am horărât să facem acest lucru în cadrul campaniei Mărţişor cu Speranţă, deoare dorim dorim ca aceşti copii să aibă o experienţă mai interesantă la grădiniţă.”

VIOLINA CRĂCIUN, reprezentat ARTICO: „Ne-am solidarizat alături de TVR MOLDOVA în cadrul companiei visuri dincolo de tavan şi ne-am gândit că ar fi un act caritabil destul de binevenit pentru aceşti copii.”

După lansarea campanei " Visuri dincolo de tavan" prin intermediul căreia TVR Moldova a prezentat problemele instituţiilor preşcolare, copii din grădiniţa din Camenca a primit în dar carţi, rechizite şi dulciuri.

MARIANA COROBAN, educatoare: „În continuare sperăm că vom reuşi să schimbăm aspectul grădiniţei noastre, să repăm acoperişul pentru este foarte important, să construim un spaţiu de joacă exterior că aţi văzut că nu dispunem.”

Clădirea grădiniţei este veche, de peste 100 de ani. Incălzirea e de la câteva sobe vechi de peste trei decenii. O bună parte dintre grădiniţele din Republica Moldova sunt construite pe timpul Uniunii Sovietice. Guvernul României a reușit printr-un program special să renoveze și să aducă la standerde europene peste o mie de grădinite din Republica Moldova.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter