Social

La Chişinău a ajuns un nou lot de ajutoare umanitare, în valoare de peste 160 de mii de dolari

La Chişinău a ajuns un nou lot de ajutoare umanitare, în valoare de peste 160 de mii de dolari

Organizaţiile internaţionale sunt alături de Republica Moldova în gestionarea crizei refugiaţilor. La Chişinău a ajuns un nou lot de ajutoare umanitare, în valoare de peste 160 de mii de dolari. E vorba de produse şi echipamente ce vor ajuta autorităţile să ofere condiţii mai bune de trai celor care fug din calea războiului.

Ajutorul umanitar a fost donat de Organizația Internațională pentru Migrație din Moldova și Biroul Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrație.

MARGO CARA BAARS coordonator IOM Moldova: „Responsabilitatea şi marea provocare a noastră în cooperarea cu IGSU este să creştem nivelul de pregătire al acestei instituţii în cazul unui nou flux de situaţii, de consecinţe, fie că este vorba de refugiaţi sau alte situaţii.”

ALEXANDR TATAROV şef-adjunct al IGSU: „Donaţia de astăzi şi partenerii care sunt prezenţi astăzi ne ajută să fim pregătiţi pentru eventuale situaţii de urgenţă, dezastre sau crize de refugiaţi.”

Produsele şi echipamentele vor fi distribuite la centrele din Republica Moldova unde sunt cazaţi refugiaţi din Ucraina.

LILIANA PUŞCAŞU purtător de cuvât, IGSU: „În acest lot cuprindem un excavator, de asemenea generatoare electrice, căptuşeală pentru corturi, dar şi mai multe consumabile. Toate aceste bunuri urmează să ajungă în subdviziunile IGSU şi urmează a fi gestionate pentru criza refugiaţilor.”

Aceasta este al doilea lot de ajutoare oferit Chişinăului de cele două organizaţii, de la începutul războiului în Ucraina. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore în Republica Moldova au intrat peste patru mii de cetăţeni ucraineni, dintre care peste o mie sunt copii.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter