În copilărie, probabil, fiecare dintre noi a mers la cules ciuperci, împreună cu părinții sau bunicii. Acum, însă, când le găsim din belșug pe tarabele din piață sau pe rafturile magazinelor, tot mai puțini practică acest obicei.
Anna Rasohina este un ciupercar cu experiență. Încă din copilărie, îi plăcea să culeagă ciuperci, împreună cu părinții. Iar de atunci, și-a format un obicei... În fiecare weekend, colindă pădurile ca să umple coșul cu diferite soiuri.
ANNA RASOHINA, ciupercar: De profesie sunt medic, cred că aici vine pasiunea față de ciuperci și atenția la ciuperci.
Un ciupercar bun are și ochii bine antrenați.
Am găsit și hribul de dulceață, căruia i se mai spune turta vacii.
Tehnologiile ne pot ajuta să identificăm anumite specii, doar că, de multe ori, informațiile nu sunt veridice.
În codri poți vedea nu doar ciuperci.
Iar când e vorba de gătit, e bine să respectăm întocmai regulile de preparare.
În cazul unei intoxicații, iată care sunt primii pași pe care trebuie să-i urmați.
În primul rând, trebuie să chemăm ambulanță în timpul acesta trebuie să bem multă apă și să provocăm să vomităm. De asemenea trebuie să bem ceva absorbent precum cărbunele activat măcar. Este important să ne adresăm cât mai repede la medic.