Justiție

Avocatul primarului din Boldurești va contesta decizia instanței de arestare preventivă

Avocatul primarului din Boldurești va contesta decizia instanței de arestare preventivă

Nicanor Ciochină, primarul satului Boldureşti, raionul Nisporeni, va sta în următoarele 30 de zile în arest preventiv la penitenciarul 13 din Chişinău. El e suspectat că ar fi accidentat mortal un copil de paisprezece ani, a fugit de la locul faptei şi a încercat să scape de urmărirea penală. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care au admis demersul procurorilor. Ciochină a refuzat să fie dus în faţa instanţei.

Ședința de judecată a început în jurul orei 11:00 şi a durat aproape două ore. Apărătorul a declarat că Nicanor Ciochină se simte rău şi de aceea nu s-a prezentat în faţa magistraților. Avocatul nu a putut spune cum pledează clientul lui, pentru că acesta ar fi în stare de şoc. De asemenea, avocatul s-a arătat indignat şi de faptul că poliţia a făcut publice probe din dosar.

DUMITRU BULIGA, avocatul bănuitului: „La moment, eu nu am văzut nicio probă care să dovedească faptul existenţei bănuielii rezonabile că el ar fi produs sau implicat în producerea acestui accident rutier.  - În noaptea tragediei, unde se afla clientul dumneavoastră? - În noaptea tragediei? - Nu vă pot spune, căci n-am discutat în detalii. Probabil după ce dumnealui îşi va reveni din starea de sănătate pe care o are, fiindcă se simte foarte rău, dumnealui îmi va comunica toate detaliile.”

Procurorii susțin ca sunt suficiente probe care demonstrează vinovăția suspectului și e necesar ca el sa fie plasat în arest preventiv, pentru că ar putea fugi, din nou, de urmărirea penală.

DUMITRU BARBAROŞ, procurorul de caz: „A refuzat să depună declaraţii. Persoana însăşi învinuirea nu o recunoaşte. A motivat refuzul de a depune declaraţii prin faptul că se simte rău. ”

Acuzatorii iau în calcul şi posibilitatea că, în seara tragediei, suspectul să fi urcat băut la volan.

DUMITRU BARBAROŞ, procurorul de caz: „ - Cum veţi demonstra că în acea seară era în stare de ebrietate sau nu, şi dacă procurorii vor putea demonstra? - Vom putea demonstra dacă vor fi făcute măsurile corespunzătoare şi vor fi identificate câteva persoane. Pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate în cazul dat nu e nevoie ca să fie identificat gradul de alcoolemie. E suficient ca persoana să confirme că a băut până să urce la volan. ”

Avocatul apărării a declarat că decizia instanţei este nefondată şi o va contesta la Curtea de Apel.

Primarul Nicanor Ciochină a fost reţinut acum două zile. El e bănuit că, în seara de 19 februarie, a accidentat mortal un copil de 14 ani în satul Boldureşti şi a fugit de la faţa locului. Mai bine de o zi, el a încercat să ascundă din urmele accidentului și s-a eschivat de la urmărirea penală. În acest caz ar exista încă un bărbat care i-ar fi fost complice primarului. Procurorii încă nu au cerut arest pe numele acestuia. Ciochină e cercetat penal pentru comiterea unui accident rutier cu decesul unei persoane şi pentru asta riscă până la 7 ani de închisoare, la care s-ar putea adăuga încă doi ani, pentru că a părăsit locul faptei.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter