Justiție

Droguri în valoare de 300 000 de lei confiscate și ridicate la Edineț. Trei recidiviști, reținuți

post-img
Reținuți pentru droguri

Polițiștii Inspectoratului de poliție Edineț sub conducerea procuraturii raionului Edineț au împiedicat activitatea ilicită a trei persoane originare din nordul țării.

floare carpet

La 19 noiembrie 2023, aproximativ la ora 23:55 în mun. Edineț, oamenii legii au stopat un automobil de marca „Mercedes” în care se aflau 3 persoane. În timpul verificării șoferului, pasagerul de pe bancheta din spate a deschis ușa și a aruncat două pachete ambalate, unul alb și unul negru. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a IP Edineț în componență deplină.

În urma cercetării la fața locului, în unul din pachete a fost depistată o masă vegetală de culoare brună-cenușie cu miros specific asemănător cu cel al cânepii. În celălalt pachet au fost depistate 3 tuburi de la seringi în care se afla o substanță mărunțită de culoare brună-cenușie cu miros specific celui de cânepa și 3 tuburi în care se afla o substanță de culoare cafenie asemănătoare cu hașișul.

Valoarea totală a drogurilor depistate se estimează la 300 000 de lei.În urma documentării persoanelor, s-a stabilit că șoferul era un tânăr de 19 ani originar din raionul Drochia, pasagerii săi fiind un bărbat de 25 de ani din același raion și un bărbat de 39 de ani originar din mun. Bălți.

Toate trei persoane sunt anterior condamnate pentru diferite infracțiuni. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pe faptul circulației ilegale a drogurilor (art. 217/1 alin.(3) lit.b) din Codul Penal), iar toate cele trei persoane au fost reținute. La moment se petrec și alte acțiuni de urmărire penală întru stabilirea tuturor circumstanțelor.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter