Cultură

Natalia Barbu va evolua cu numărul 11, în prima semifinală a Eurovision

post-img
Natalia Barbu

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2024, va urca pe scenă sub numărul 11, în prima semifinală, care va avea loc pe 7 mai. Numărul de ordine al fiecărei țări concurente din cadrul celor două semifinale a Eurovision 2024 a fost prezentat pe canalul oficial de Youtube Eurovision Song Contest, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Teleradio-Moldova, care este membru al uniunii Europene de Radio și Televiziune (UERT) și organizatorul local al Eurovision, alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor evolua alte 14 țări. Este vorba despre: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Ucraina, Polonia, Croația, Islanda, Slovenia, Finlanda, Azerbaidjan, Australia, Portugalia și Luxemburg.

În a doua semifinală, care va avea loc pe 9 mai, vor urca pe scenă concurenții din alte Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia, Olanda.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, aceasta devenind prima femeie, dublă câștigătoare din istoria competiției muzicale. Primul câștig al cântăreței suedeze a fost în anul 2012, cu piesa Euphoria.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey, mamma.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter