Actualitate

MAE rus nu se mai eschivează și amenință direct Chișinăul

post-img
Maria Zaharova

Prin vocea purtătoarei de cuvânt Maria Zaharova, Ministerul rus al afacerilor Externe amenință Chișinăul, cpruia îi cere să nu se mai implice în sprijinirea Ucrainei. Această nouă amenințare vine după o serie întreagă de alte amenințări la adresa Republicii Moldova, la care au recurs oficialii ruși după invadarea Ucrainei.

Într-o postare pe telegram a agenției oficiale de presă de la Moscova, TASS, se arată că Maria Zaharova reia tezele propagandistice conform cărora  Occidentul atrage în mod activ Republica Moldova în conflictul din Ucraina;

Federația Rusă avertizează oficiali de la Chișinăului împotriva unei implicări mai profunde în procesul de „sprijinire” a Ucrainei”, arată sursa citată.

Amintim că această poziție a externelor de la Moscova vine după o altă serie de amenințări proferate la adresa Chișinăului în ultima perioadă

Astfel, pe 11 aprilie, MAE rus amenința că apropierea de NATO ar însemna pierderea suveranității Republicii Moldova.

Pe 27 iulie, Moscova amenința cetăţenii Republicii Moldova că vor resimţi efectele răspunsului Rusiei la decizia autorităţilor de la Chişinău de a reduce numărul de diplomaţi ai ambasadei acestei ţări, urmare a acţiunilor de spionaj.

Iar pe 15 august, Ministerul rus de externe a reacționat printr-o amenințare la adresa Chișinăului, după ce, pe 14 august,, 45 de diplomați ruși au fost nevoiți să părăsească Republica Moldova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter