Social

Membrii Asociaţiei Unirea-ODIP au organizat un flashmob la Primăria Chişinău pentru a atrage atenţia asupra zonei din preajma Cimitirului Eroilor Români

Protest la Primarie
Sursa video: TVR MOLDOVA

Membrii Asociaţiei Unirea-ODIP au organizat şi astăzi un flashmob, la Primăria Chişinău, pentru a atrage atenţia asupra zonei din preajma Cimititului Eroilor Români. Deşi spaţiul unde se află locul de veci, de pe Bulevardul Decebal, este privatizat, membrii Asociaţiei au cerut municipalităţii renovarea zonei adiacente, lăsată de ani buni în paragină.

Oamenii au venit din nou în fața Primariei pentru a le reaminti autorităţilor despre situaţia extrem de gravă de la Complexul Memorial - Cimitirul Eroilor Români de pe Bulevardul Decebal din Chisinau. Membrii Asociaţiei au reuşit să discute cu primarul municipiului Chişinpău. La Cimitirul Eroilor Români de pe bulevardul Decebal sunt înhumaţi peste 1600 de ostaşi, care s-au jertfit în Primul și al Doilea Război Mondial. Terenul a fost privatizat în 2006, ceea ce complică eforturile de restaurare.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter