Actualitate

Ambasadorul României la Chișinău, în discuții cu agricultori din Cahul

post-img
Cristian-Leon Țurcanu, discuții cu agricultori din Cahul

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu a discutat ieri, 25 august, cu peste 10 fermieri importanți din Cahul. Împreună cu ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, oficialii au vorbit cu fermierii despre secetă, problemele pe care le întâmpină, recolta din acest an și importanța sprijinului din partea autorităților de la Chișinău.

ZFR

Ambasadorul României la Chișinău spune că, după aproape șase ani de secetă, agricultorii au nevoie mai mult ca niciodată de sprijin concret, planuri de redresare și perspective pe termen mediu si lung, care sa permită dezvoltarea sustenabilă și în linie cu standardele europene ale agriculturii pe aceste meleaguri. Cristian-Leon Țurcanu a apreciat în mod deosebit eforturile depuse de guvernul pro-european de la Chișinău de asculta nevoile agricultorilor și de a veni cu soluții și variante de a veni în sprijinul acestora. 

„Motorina donata de România fermierilor din R. Moldova în ultimii ani a reprezentat un ajutor real, bine primit de toți agricultorii, însă nevoile rezultate în urma schimbărilor climatice sunt deosebit de severe și reclamă o schimbare de paradigma în viitorul agriculturii de pe acest mal al Prutului.

Împreună, sunt convins ca vom putea găsi cele mai bune soluții pentru modernizarea și crearea unui viitor sustenabil al agriculturii din R. Moldova”, mai spune Ambasadorul.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter