Recomandări

Obiectiv Comun: „Satul European”, program național de dezvoltare

post-img
OC
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Dezvoltarea rurală este percepută mai mult prin prisma agriculturii, dar transformarea comunităților implică diverse politici. Republica Moldova este stat candidat pentru aderarea la UE, iar dezvoltarea rurală devine un obiectiv de durată. În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare ,,Satul European”, vor fi implementate 492 de proiecte de dezvoltare locală, în valoare de 2 miliarde 800 de milioane lei. Dezvoltarea durabilă a localităților din Republica Moldova, atragerea investițiilor din surse externe, mecanismul de accesare a fondurilor din cadrul Programului „Satul European” şi experienţa României în domeniul dezvoltării rurale sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: ANA MARDARE, secretar de stat Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; VICTORIA GURANDA, primar satul Dănceni, raionul Ialoveni; DANIELA ELENA REBEGA, director general Direcția Generală Dezvoltare Rurală Autoritatea de Management pentru PNDR. 

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00 şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter