Sport

R. Moldova - România: Meciul unei singuri națiuni s-a disputat la Chișinău

Meciul Unirii
Sursa video: TVR MOLDOVA

Selecţionatele României și Republicii Moldova au disputat aseară un meci amical. Dincolo de legătura comună de limbă, cultură și istorie, întrecerea în teren a fost aprigă. Basarabenii au luat o mână de goluri și partida s-a încheiat cu scorul de 5 la zero. Spectacol a fost și în tribune unde suporterii nu au avut o echipă favorită. Fanii români şi basarabeni s-au unit şi au susţinut un singur tricolor.

Sute de fani au venit la Chişinău pentru a urmări meciul dintre selectionatele Republicii Moldova și România. Suporterii de peste Prut au fost întâmpinaţi de suporterii basarabeni și au pornit împreună spre stadionul Zimbru.  

„Venim de la Vaslui noi. Este un meci să ne demonstrăm unirea faţă de ceilalţi Nu cred să fie o competiţie aşa mare între noi. Miza este iubirea între noi. Este un meci istoric, nu contează cine câştigă. Suntem România. Ăsta reprezintă naţionala nostră, până la urmă, Republica Moldova. Până la urmă, şi cu România ţin, cu ambele echipe. E un meci, chiar dacă amical, e un meci istoric. Noi ţinem cu ambele ţări. Şi cu România şi cu Moldova”.  

Aproape 10 mii se spectatori au venit la stadion să susţină cele două echipe. 

 „Suntem gata pentru lovitura de start a mega amicalului Moldova-România. Şi în aceste clipe, totul este gata şi să înceapă spectacolul. Am aşteptat atât timp acest amical, pentru că vă spuneam că are un impact emoţional extraordinar”.  

Naţionala României a deschis scorul în minutul nouă.  Și-a dublat avantajul în minutul 40, iar la mijlocul reprizei secunde s-a marcat a treia oară. În minutul 71, Daniel Paraschiv a înscris pentru 4 la zero, la debutul la natională.  

DANIEL PARASCHIV, fotbalist, selecţionata României: „E debutul perfect să marchez după două atingeri. Una care am scos penalty, şi una care am trimis mingea în plasă. Cu atât mai special că am debutat împotriva Moldovei. Poate puţină lume ştie, dar părinţii şi fratele meu sunt născuţi aici. Şi una peste alta, mă bucur că a ieşit pentru echipă”.  

România a marcat ultimul gol în minutul 89.  

VADIM RAŢĂ, fotbalist, naţionala Republicii Moldova: „Mă aşteptam la mai mult, sincer, de la echipa noastră. Pentru că ştiam ce avem noi în vestiar. Sunt mulţi băieţi tineri, talentaţi, care trebuie prin aceste meciuri să arată că pot să facă un pas înainte”.  

„Meciul a fost fantastic. Sincer scorul nu contează, contează ca lumea să se simtă bine, sper ca românii să mai vină pe la noi, să mai jucăm meciuri. Scorul nu este atât de important cât atmosfera care a fost creată de suporteri, de ambele părţi”.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter