Social

Căile Ferate din Republica Moldova au lansat pentru perioada sărbătorilor de iarnă o rută specială pentru copii

Căile Ferate din Republica Moldova au lansat pentru perioada sărbătorilor de iarnă o rută specială pentru copii

Căile Ferate din Republica Moldova au lansat pentru perioada sărbătorilor de iarnă o rută specială pentru copii. Timp de două zile, micutii se pot plimba cu trenul şi să se distreze alături de Moş Crăciun. Cei de la căile ferate recunosc că încească astfel să mai adune ceva bani pentru a depăși criza financiară.

Călătoria a durat doar 15 minute, de la gara Chișinău până la stația Visterniceni și înapoi. Pentru mulţi copii a fost prima călătorie cu trenul.

„Este o idee bună dar e o periodă scurtă, e doar o staţie. Este organizat şi va fi şi un concert pentru copii şi cred că o să ne simţim bine.”

„Îmi place să merg cu trenul. Am văzut vagoane şi locomotive am văzut.”

„Niciodată nu am mers cu trenul şi mi se pare foarte vesel şi îmi place tare.”

„Ca idee mi-a plăcut foarte tare, mi-a plăcut şi am hotărât să-i fac o surpriză nepoţicăi.”

După plimbarea pe șine, copiii au asistat la program artistic cu jocuri, concursuri și dansuri.

„Mi-a plăcut să văd râul şi pădurea şi să merg cu trenul repede. Eu nu am mers niciodată de când eram mică. – Acum ce faceţi? – Acum noi ne disqtrăm cu Moş Crăciun şi cu Fulguţa.”

Biletul pentru copii a costat 310 lei iar pentru adulţi 250 de lei. Un preţ mult prea mare, spun unii părinţi dezamăgiţi de organizare.

„A fost foarte scurtă călătoria. Noi am venit mai mult pentru călătoria cu trenul ca să vedem cum este asta. Moş Crăciun noi vedem la orice colţ. Puţin suntem dezamăgiţi.”

„Organizarea lasă de dorit. Zotuşi ne-am aşteptat la ceva mai intereactiv.

DMITRI PROHNIŢCHI şef Serviciul comercial, Î.S. "Calea Ferată din Moldova": „Toate aceste acţiuni, cursa specială,  cursa pentru copii, cât şi evenimentele organizate contra cost, au un singur scop de a genera venit cu ce trebuie să şi se ocupe o întreprindere, fie ea de stat sau privată. Drci, încercăm să valorificăm activele mai puţin utilizate pentru a genera venit adăugător, astfel ca să avem încasări mai mari.”

Patru excursii de acest fel vor fi organizate şi mâine. Potrivit organizatorilor, toate biletele sunt vândute.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter