Politic

Șeful diplomației R. Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău

post-img
Șeful diplomației R. Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere la MAE cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău. Au fost discutate prioritățile în materie de politică externă și au fost abordate subiecte de actualitate din plan regional și internațional.

Prin urmare, dialogul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești. Ministrul Mihai Popșoi a relatat despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană. Oficialul basarabean a menționat că suntem determinați să formăm o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern.

„În exercitarea mandatului meu, voi pune accent pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile. Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată.

Le-am mulțumit ambasadorilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în momente dificile, dar și pentru contribuția statelor pe care le reprezintă la inițierea negocierilor pentru aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană,” a subliniat Mihai Popșoi.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter