Cultură

Adrian Dupu propune un proiect de dotare cu cărți al bibliotecilor din R. Moldova, atât în format fizic cât și digital

reportaj video

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a scris că fondul de carte în limba română al bibliotecilor din Republica Moldova este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit.

„Din acest motiv, am răspuns apelurilor primite de la bibliotecarii din stânga Prutului pentru a venit în sprijinul iubitorilor de carte,” a menționat Dupu.

Adrian Dupu a avut astăzi la Chișinău o întâlnire cu reprezentanți ai bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și sătești. 

„Am trasat împreună cu ei liniile pentru proiectul pe care ni l-am propus de dotare cu cărți, atât în format fizic cât și digital, pe care dorim să îl implementăm în acest an.

Am convenit asupra metodei de stabilire a necesarului și modului de repartizare, urmând să concretizăm celelalte detalii în cel mai scurt timp,” a mai spus Adrian Dupu.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a mulțumit Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova pentru suportul logistic în implementarea acestui proiect.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter