Economic

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă din Republica Moldova. Salarii de zeci de mii de lei și condiții avantajoase de muncă, promise de mai multe companii

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă din Republica Moldova. Salarii de zeci de mii de lei și condiții avantajoase de muncă, promise de mai multe companii

Salarii de zeci de mii de lei şi condiţii avantajoase de muncă. Sunt ofertele unor companii din Republica Moldova aflate în căutare de specialişti calificaţi. Cele mai mari salarii se oferă în construcţiile de drumuri, în producţia industrială sau în sănătate. Informaţiile despre cele mai bine plătite locuri de muncă au fost prezentate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Republica Moldova şi au fost studiate de Nicolae Boico.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a prezentat top 100 al joburilor vacante cu cele mai mari salarii. Ofertele pornesc de la 10 mii de lei, iar cele mai mari lefuri sunt oferite de o companie din Turcia, care activează la Hânceşti.

Firma caută 11 specialişti în construcţia de drumuri şi e dispusă să achite salarii între 35 de mii 500 de lei şi 43 de mii 200 de lei

 Iar o companie germană care şi-a deschis o fabrică de țesături de înaltă tehnologie și produse din fibră de sticlă, vrea să angajeze un tehnolog-şef şi promite o remuneraţie lunară de 35 de mii de lei.

Sunt vacante şi două posturi la un call-center al unui magazin specializat în vânzarea utilajelor agricole. Angajatorul promite condiţii avantajoase de muncă şi un salariu de 30 de mii de lei.

Şi Serviciul Medical al Ministerului de Interne din Republica Moldova caută doi medici specialişti, care ar putea lua până la 27 de mii 450 de lei pe lună.

Datele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că cele mai bine plătite locuri de muncă se găsesc în localităţile din centrul Repubicii Moldova, în special în Chişinău, Hânceşti şi Criuleni, unde la mare căutare sunt specialiştii în construcţii, inginerii şi medicii. Urmează apoi regiunile de nord şi de sud, cu cele mai mari salarii la Briceni, Bălţi, Leova sau Basarabeasca. În prezent, la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă sunt aproape zece mii de job-uri vacante.

TOP 100 CELE MAI PLĂTITE LOCURI DE MUNCĂ

Funcţia                               Salariul
1. Drumari                    35.500 - 43.200 de lei
2. Tehnolog-şef                  35.000 de lei
3. Operator                          30.000 de lei
4. Medic                               27.450 de lei
-------------------------------------------------------
100. Asistent manager         10.000 de lei


CELE MAI BINE PLĂTITE JOB-URI, PE REGIUNI

1. Zona centru (Chişinău, Hânceşti, Criuleni)
2. Zona de nord (Bălţi, Briceni)
3. Zona de sud   (Leova, Basarabeasca)

author-img_1

Cristian Sava

Reporter