Social

Balul Anual de Caritate Hospice Angelus a adunat zeci de invitaţi de seamă în beneficiul Centrului copiilor bolnavi din satul Isacova, raionul Orhei

Balul Anual de Caritate Hospice Angelus a adunat zeci de invitaţi de seamă în beneficiul Centrului copiilor bolnavi din satul Isacova, raionul Orhei

Cel mai important eveniment de filantropie dedicat copiilor care suferă de boli incurabile a avut loc aseară, la Chişinău. Balul Anual de Caritate Hospice Angelus a adunat zeci de invitaţi de seamă, toţi uniţi de o cauză comună - colectarea de fonduri pentru Centrul copiilor bolnavi din satul Isacova, raionul Orhei.

floare carpet

Licitații cu obiecte de artă şi creații vestimentare ale designerilor autohtoni, dar şi mese cu vinuri şi bucate alese. Aceasta a fost atmosfera la Balul Anual de Caritate Hospice Angelus.

ALTEȚA SA ȘTEFAN DIMITRIE FERDINAND STURDZA președinte de onoare al Fundației Hospice Angelus Moldova: „Dacă vedeți că sunt copii într-o stare... in care ii vezi aşa unii nici nu se mai pot mişca au suferinţe foarte grave şi eu cred că asta este un lucru foarte important”. Evenimentul își propune să combine într-o manieră delicată colectarea de fonduri pentru copiii aflaţi în suferinţă și ridicarea gradului de conștientizare cu privirea la nevoia acută de servicii de îngrijire paliative în Republica Moldova.

EVGHENI HUDOROJCOV designer vestimentar: „Cred că e o activitate spirituală în primul rând, că noi am fost creaţi pentru a dărui unul altuia viaţă. Ajutăm cu ce putem în cazul dat. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu putem lăsa pe alții să facă lucrurile în locul nostru, pentru că dacă toată lumea spune asta, nimeni nu face nimic. Așadar, fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea de a face parte din viață, de a fi responsabil pentru alte persoane. Suntem nu pentru prima dată când participăm la acest bal cu scop caribail pentru că absolut totul se face cu oameni. Bănuţ cu bănuţ adunat o să ajutăm copilaşii de la centru”. Oaspeţii au avut parte şi de un program artistic de excepție. Pe scenă a urcat şi Martina Meola, una dintre cele mai tinere pianiste din lume, beneficiară a bursei din cadrul școlii "Giuseppe Verdi Conservatory" din Milano. MARTINA MEOLA pianistă: „Mă bucur foarte mult să particip şi eu la acest eveniment de generozitate. În această seară, mă simt onorată să devin ambasadoare a Fundaţiei Hospice Angelus Moldova”. Casa Angelus" a fost deschisă în anul 2017, unde fiecare copil este tratat individual, în funcție de necesitățile sale.

RADU BALICA manager colectare fonduri și PR, Hospice Angelus Moldova: „Astăzi este o zi specială pentru Fundaţia Hospice Angelus. Iată că a venit ziua in care noi organizăm cel mai mare eveniment caritabil din Republica Moldova.Toţi banii colectați din acest eveniment vor merge la asigurarea serviciilor paliative pediatrice pentru copii”. Din anul 2002, Fundația Hospice acordă servicii gratuite de îngrijire paliativă copiilor din Republica Moldova care suferă de boli grave. Balul Anual de Caritate este la cea de-a 14 ediţie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter