Sport

Țintașa Anna Dulce a revenit acasă cu medalia de aur de la Campionatul European de Tir

Țintașa Anna Dulce a revenit acasă cu medalia de aur de la Campionatul European de Tir

Țintașa Anna Dulce a revenit acasă cu medalia de aur de la Campionatul European de Tir, unde și-a adjudecat și biletul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Reprezentanta Republicii Moldova s-a arătat încântată de performanța de la turneul continental și ţinteşte la un loc pe podiumul Olimpiadei din vară.

Medaliată cu aur la Campionatul European de Tir, Anna Dulce a fost felicitată astăzi la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. Pe lângă distincția supremă, unica de acest fel în istoria Republicii Moldova, țintașa a adus cu ea și premiul care confirmă prezența ei la Jocurile Olimpice de la Paris.

ANNA DULCE, țintașă: „– Nu simţeam o euforie, să fiu sinceră. Pur și simplu sunt mai liniştită că mergem acasă cu medalia și calificarea (n.r. la Jocurile Olimpice). – Pentru ce te-ai bucurat mai mult? Pentru medalie sau calificare? – Nici nu știu. Eu nu speram că voi lua medalie. Scopul meu a fost calificarea, așa că m-am bucurat mai mult pentru asta, dar și medalia este bună."

La competiția continentală, discipola lui Oleg Moldovan a triumfat în proba de pistol, 10 metri, aer comprimat. Anna Dulce a acumulat 239,3 puncte și a învins-o pe Simala Yilmaz, reprezentanta Turciei.

OLEG MOLDOVAN, antrenor: "Încă nu am realizat că sportiva mea a cucerit titlul de campioană europeană. Ea a realizat, așa numita "dublă de aur", și asta este foarte bine. Sunt foarte bucuros."

Pentru Anna Dulce va fi a doua experiență la Jocurile Olimpice, după evoluția din 2021, de la Tokyo, când a ocupat locul 48.

ANNA DULCE, țintașă: „A fost o experiență unică, foarte important pentru mine, care mi-a oferit o imagine clară despre sport."

OLEG MOLDOVAN, antrenor: „– Urmează Olimpiada, care este scopul? – Obiectivul este să obținem o medalie olimpică."


Pe lângă Anna Dulce, Republica Moldova are alți șapte sportivi asigurați cu biletul de participare la Olimpiada din vară. Este vorba despre luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, canoiștii Daniela Cociu, Maria Olărașu și Serghei Tarnovschi, arcașul Dan Olaru, dar și Alisa Glinka, care concurează în proba de echitație. Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august și vor fi difuzate, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter