Actualitate

Adrian Dupu, după semnarea contractului de construire a podului peste Prut de la Ungheni: „Obiectivul nostru comun este de a circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030”

post-img
Adrian Dupu

Secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a salutat semnarea astăzi a contractului de proiectare și execuție a podului peste Prut de la Ungheni. Oficalul româna consideră că evenimentul este unul istoric.

ZFR

„Moment istoric astăzi la Ungheni

S-a semnat contractul pentru proiectarea și construcția primului pod în regim de autostradă între România și Republica Moldova. 

Am participat alături de oficialități de pe ambele maluri ale Prutului la acest eveniment cu o însemnătate deosebită pentru relația dintre cele două țări.

Proiectarea și execuția vor dura 24 de luni, iar podul va fi parte a Autostrăzii Unirii A8, dar și a lotului de autostradă care va lega Ungheni de Chișinău. Obiectivul nostru comun este de a circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030.

Semnarea contractului s-a făcut în cadrul Forumului Regional Agenda pentru Transformare și Integrare (FRATI) care a reunit autorități publice centrale și locale și antreprenori din România și Republica Moldova”, a transmis Adrian Dupu pe Facebook.

Citiți și: Contractul de proiectare și execuție a podului de la Ungheni peste Prut a fost astăzi semnat

author-img_1

Cristian Sava

Reporter