SOCIAL

La Soroca, preotul Sorin Huluţa, de la Mitroplia Basarabiei, a împărţit peste 1500 de manuale copiilor din 5 localităţi, cu ocazia Zilei României

"România ajuta Basarabia"! Este sloganul unei campanii iniţiate de o asociaţie din Bucureşti care a donat rechizite şi cărţi pentru şcolile din Republica Moldova. La Soroca, preotul Sorin Huluţa, de la Mitroplia Basarabiei, a împărţit, cu ocazia Zilei României, peste 1500 de manuale copiilor din 5 localităţi.

Copiii au fost impresionţi de valoarea donaţiei. Ei pot acum să înveţe mai bine la orele de limbă română, ştiinţe sau matematică.

OLGA GHERGHELGIU, profesoară: „Această donaţie să le aducă copiilor cât mai multe momente plăcute de descoperire şi mulţuimim celor care s-au gândit la noi, fraţilor de peste Prut. "

SILVIA MANEA, profesoară: „Este foarte binevenită. Copiii iubesc şi matematica, şi ştiinţa şi limba română. Noi repejor le-am răsfoit. Le-a plăcut foarte tare. "

Pe lângă caiete si manual, donatia a inclus şi cărţi de beletristică pentru bibliotecile şcolilor.

preot SORIN HULUŢĂ Mitropolia Basarabiei: „Sunt astăzi omul care aduce cartea în 5 şcoli sorocene. Copiii din clasele a II-a şi a III-a primesc astăzi caiete de lucru, matematică, limba română ştiinţe, explorarea mediului, care sunt emise cu dragoste de o tipografie din Bucureşti care a trimis în Republica Moldova 18 mii de astfel de caiete."

ALEXANDRU CIMBRICIUC: „Aducem un mesaj cu prilejul Zilei României. Este un gest frumos, pe care copiii îl aşteaptă."

Donaţia de carte a fost rapartizată mai multor şcolilor din Soroca şi în patru sate ale raionului  - Rublenita, Dărcăuţi, Stoicani, Baxani.