Actualitate

Maia Sandu la interviul acordat jurnalistului rus Iurii Dudi: „Dacă Rusia va invada Moldova, noi ne vom apăra țara”

Maia Sandu la interviul acordat jurnalistului rus Iurii Dudi: „Dacă Rusia va invada Moldova, noi ne vom apăra țara”

Dacă Moscova va ataca Republica Moldova, atunci Chişinăul va folosi toate metodele pentru a-şi apăra ţara şi cetăţenii. Este declaraţia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat jurnalistului rus, Iurii Dudi. Şeful statului a spus că integrarea europeană reprezintă un garant al securităţii statului.

„-Dacă Rusia va invada Moldova, Moldova se va opune? -Noi vom face totul pentru ca asta să nu se întâmple, inclusiv planul nostru de integrare europeană, un plan ce asigură securitatea, pentru a asigura securitatea cetăţenilor noştri. Pentru asta, noi avem armată, sector de apărare şi pentru asta facem aceste investiţii. Este mai degrabă da sau nu? -Desigur, noi ne vom apăra ţara."  


Întrebată de ce reforma justiţiei durează şi dacă aceasta a eşuat, președintele Maia Sandu a reamintit de rezistenţa judecătorilor şi procurorilor corupţi, rămaşi în sistem. Potrivit ei, procesul de curăţare ar mai putea dura un an.


MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: „Continuă această curăţare la noi (n.r în Republica Moldova). Pe de-o parte, acest proces durează mai mult decât am sperat, pentru că există rezistenţă, pentru că acolo (n.r. în sectorul justiţiei), sunt oameni care vor să rămână şi să ia mită pentru anumite decizii. Acum este în proces evaluarea integrităţii judecătorilor şi procurorilor. Asta cred că va dura încă un an, pentru a încheia acest proces."

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter