Social

Tinerii susțin aderarea la UE: Un miting în acest sens a fost organizat astăzi în scuarul Europei din Chișinău

Tinerii susțin aderarea la UE: Un miting în acest sens a fost organizat astăzi în scuarul Europei din Chișinău

Reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din șase partide politice pro-europene au organizat astăzi un miting în scuarul Europei din Chişinău. Ei au dorit să evidenţieze idealul lor comun european și drumul pentru aderarea la Uniune Europeana.

La eveniment au participat reprezentanţii Blocului Împreună, format din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării, alături de Mișcarea Alternativa Națională, Partidul Social Democrat European și Partidul Puterea Oamenilor.


ANDREI OŢEL, reprezentant, Partidul Mișcarea Alternativa Națională: „Suntem mai multe partide extraparlamentare din opoziţie. Prin acest manifest noi vrem să arătăm că tinerii din Moldova doresc aderare la Uniunea Europeană şi promovarea valorilor şi standardelor europene la noi în ţară.”


ION BULGAC, preşedinte, CUB Junior: „Suntem aici pentru a arăta că ne pasă. Vrem să arătăm că lucrurile nu se împart doar în alb şi negru aşa cum vrea guvernarea să ne arate. Că nu toată opoziţia însemană grupuri criminale organizate. Că avem şi noi un cuvânt de spus despre cum vrem ca lucrurile în Republcia Moldova să se întâmple.”


ANTON ŞCOLNIC, preşedinte interimar, organizaţia "Tinerii Democraţi", PSDE: „Ne-am întâlnit aici pentru a demonstra şi a ne uni cu tinerii, de a ne consolida forţele, pentru a da dovadă de maturitate politică în primul rând şi de a demonstra faptul că nu este apanajul exclusiv a partidului de guvernare integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.”


În următoarea perioadă ar urma să fie lansată o campanie prin care tinerii îşi propun să discute cu cetățenii Republicii Moldova despre problemele societății și beneficiile aderării la valorile comunitare europene.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter