Recomandari

„Tradiţii”: Clopoţeii, vestitori de bucurie

post-img

Echipa emisiunii „TRADIŢII” a vizitat atelierul singurului meşter de clopoţei din Republica Moldova. Ion Aştefănoae spune că preia meşteşugul de la generaţia precedentă, îl promovează, îl păstrează, mai adăugă câte ceva, pentru a lăsa urme în istorie şi, datorită acestor fapte, toţi meşterii populari pot fi numiţi ambasadori intergeneraţionali.

De asemenea, echipa de creaţie l-a vizitat pe interpretul Mihai Ciobanu, care este un colecţionar pasionat şi a adunat de prin lume peste 300 de clopoţei. Mihai Ciobanu: „Clopoţeii sunt cântecele mele şi constituie itinerarul turneelor mele”.Sâmbătă, 4 decembrie, ora 13.00, la TVR Moldova veţi putea urmări o ediţie a emisiunii „TRADIŢII” despre semnificaţia clopoţeilor care însoţesc tradiţionalele colinde.

Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00. Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.