Extern

Submarinul nuclear rusesc „Arma Apocalipsei”a fost mobilizat în Oceanul Arctic

post-img
Submarinul nuclear rusesc „Arma Apocalipsei
Sursa foto: media.defenseromania.ro

NATO informează că misiunea submarinului rusesc 'K-329 Belgorod' este să testeze super-torpila Poseidon în Oceanul Arctic. Putin intenţionează printr-o demonstraţie de forţă să intimideze NATO şi Ucraina. Submarinul rusesc ar fi implicat în sabotarea gazoductelor Nord Stream, scrie mediafax.ro.

Super-torpila Poseidon este un proiectil capabil să călătorească până la 10.000 de kilometri sub apă şi apoi să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv.

NATO a trimis o notă informativă către ţările sale membre în care avertizează asupra mobilizării submarinului nuclear rus 'K-329 Belgorod', purtător al torpilei nucleare Poseidon, cunoscută şi sub numele de Arma Apocalipsei, relatează duminică cotidianul italian 'La Repubblica'.

Noul submarin a fost lansat la apă în luna iulie, iar acum este ascuns în apele arctice după posibila sa implicare în sabotarea gazoductelor Nord Stream, potrivit mai multor surse neoficiale. 

NATO se teme că misiunea sa este acum de a testa super-torpila Poseidon, un proiectil capabil să călătorească până la 10.000 de kilometri sub apă şi apoi să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv. Acţiunea ar putea duce la un dezastru ecologic. Putin intenţionează printr-o demonstraţie de forţă să intimideze NATO şi Ucraina.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter