Politic

Mai mulţi primari şi consilieri din raionul Hânceşti trec de la PSDE, la PAS. Reacția partidelor politice

video

Mai mulţi primari şi consilieri din raionul Hânceşti, aleşi pe listele Partidului Social Democrat European, au anunţat că părăsesc formaţiunea şi se alătură Partidului Acţiune şi Solidaritate. Într-o postare, PSDE îşi exprimă regretul că, cităm, "au fost convinşi prin utilizarea resurselor administrative." În replică, reprezentanţii PAS declară că nu au nicio legătură cu decizia primarilor.

În declaraţia Partidului Social Democrat European se spune că formaţiunea politică a vorbit încă săptămâna trecută despre presiunile care se fac asupra membrilor săi. Potrivit PSDE, acţiunile ar fi dirijate de forțe din interior și din exterior, cu scopul de a distruge partidul.

VADIM BRÎNZANIUC vicepreşedinte, PSDE: „N-o să vă spun motivul. Au plecat 16 primari din 17, un grup de consilieri raionali, în frunte cu preşedintele raionului. La nivel de conducere a partidului sunt mai multe divergenţe pe anumite subiecte."

Solicitat pentru o reacţie, serviciul de presă al Partidului Acţiune şi Solidaritate a precizat pentru TVR MOLDOVA că decizia le aparţine primarilor şi au negat vreo implicare.

REACŢIA PARTIDULUI ACŢIUNE ŞI SOLIDARITATE: „Primarii care aderă la PAS o fac din considerente valorice, urmând interesul oamenilor care i-au ales, fără condiții de o parte sau de alta. Partidul Acțiune și Solidaritate a recepționat cererile de aderare din partea mai multor primari și demnitari din r. Hâncești. Toate cererile vor fi analizate și luate decizii conform statutului partidului."

Partidul Social Democrat European a apărut pe scena politică din Republica Moldova în anul 2022, după ce Partidul Democrat din Moldova a organizat un congres şi a decis să-şi schimbe denumirea din PDM în PSDE.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter